Škatuľkovanie alebo originalita?

 

Vidím... vidím, že sa kvôli niečomu trápite. Vo vašom živote nastane veľká zmena, stretnete niekoho zaujímavého a je to len na Vás, ako sa to bude vyvíjať ďalej...blá blá blá. Nie, ja v skutočnosti nič nevidím, neviem, aký bude váš osud a dokonca ani neviem, ktorá z čiar na ruke je čiara života. Snažím sa len pochopiť, prečo sú ľudia zvedaví na svoju budúcnosť. Lebo naozaj sú v tomto smere zvedaví.
 
Podobne ako s veštbami od rôzne poobliekaných a všeličím ovešaných dám, je to aj s horoskopmi, ktoré zostavujú presne tieto dámy, alebo kto vlastne. Tento týždeň by ste si mali dávať pozor, čo skonzumujete, pretože vám môžu hroziť žalúdočné ťažkosti. V práci buďte opatrní, môžu sa vyskytnúť isté problémy v súvislosti s vašimi povinnosťami, kolegami, ba dokonca šéfom. Ale veď kedy by sa problémy vyskytnúť nemohli, no nie?
 
Ľudia sa takisto orientujú na rôzne charakteristiky. Sme tvrdohlaví, pretože sme narodení v znamení Barana, chladní iba preto, že sme sa narodili v znamení Kozorožca. Jednotlivých ľudí možno charakterizovať aj podľa krvi ktorá, mu koluje v žilách, a teraz nemám na mysli modrú krv aristokratov. Ak ste majiteľom krvnej skupiny AB, ste vraj citlivým a vnímavým človekom. A ak sa k tomu radi obliekate do modrej farby, ste človekom vnútorne bohatým, introvertom hľadajúcim lásku a oddanosť. Mohlo by sa zdať, že jednotlivých rád a postupov ako žiť, akým byť a čoho sa vyvarovať by už bolo aj skutočne dosť.
 
V skutočnosti však zaváži aj to, aké meno vám vybrali vaši rodičia pri narodení, a tým vám zjavne spečatili osud, alebo niečo, čo by malo osud zastupovať, v prípade, že naň neveríte. Áno, aj napriek tomu, že k výberu vášho mena ste sa nemali šancu vyjadriť a mnohokrát ho preklínate a krášlite ho rôznymi kráteniami, či prezývkami. Napríklad v prípade výberu mena Patrik by sme mali byť zjavne opatrní, keďže Patrikovia to nemajú v živote ľahké. Či už preto, že nevedia odoprieť pomoc iným, alebo preto, že pre Patrikov sú v živote veľmi dôležité peniaze a snažia sa zabezpečiť všetkých svojich blízkych. Ľahké to nemusia mať ani Natálie, ktoré však v jednotlivých skúškach ukazujú silu svojho charakteru. Nech už sa obliekate akokoľvek farebne, nech ste sa narodili kedykoľvek, nech sa voláte Pankrác alebo Tamara a pri darovaní krvi sa dozviete že máte nula pozitív, viete si z toho vyvodiť, akým ste človekom, poprípade čomu sa vyvarovať a čo naopak uprednostniť.
 
Nevyvoláva to vo vás iba obrovský chaos a akúsi stiesnenosť vo vlastných charakteristických črtách? Podľa mňa je to všetko iba akýmsi predpokladom na určitý stupeň rebélie. Šibalská chuť vymykať sa pravidlám a presným vzorkám, byť úplne mimo vopred vydupanej cesty a tvrdiť: ja nie, ja som originál!
 
Mária Dunajčanová