Kapitoly z dejín československých opevnení na Slovensku

Kapitoly z dejín československých opevnení na Slovensku

Opäť vám prinášame zaujímavú publikáciu z vydavateľstva VIRVAR s.r.o. Ak ste sa niekedy zaujímali o dôvody vzniku československých opevnení, zákulisie ich výstavby, alebo ste niekedy len tak, zo zvedavosti navštívili napríklad známe petržalské bunkre, v knihe Petra Chorváta sa o nich dozviete oveľa viac. No nielen petržalské opevnenia sú stredobodom záujmu autora. V jednotlivých kapitolách skúma problematiku výstavby a existencie československých opevnení na Slovensku v 30. rokoch 20. storočia, a to z viacerých uhlov pohľadu. Čitateľ v nej nájde bližšie informácie o dôvodoch výstavby opevnení, o opevňovacích programoch a takisto o výslednom stave ich realizácie na Slovensku.

Autor sa venuje aj typológii budovaných objektov a zaoberá sa viacerými otázkami, na ktoré pri svojom výskume narazil. Text dopĺňa viac ako sto čierno-bielych a farebných fotografií, tabuľky, taktiež podrobný zoznam súvisiacej literatúry. Publikácia je určená nielen záujemcom o vojenské dejiny Slovenska, ale aj širšej verejnosti, nakoľko na viacerých miestach Slovenska stavby tohto typu stále existujú a získavajú si čoraz viac nadšencov.
Zaujímavou staťou pre čitateľa je určite aj súvis opevnení a zahraničnej špionáže. Autor opisuje túto spravodajskú hru i spôsoby, akými sa viedla. Pútavý jazyk, ktorý autor zvolil zaujal nielen širokú verejnosť, ale aj odborníkov z radov vojenskej histórie za čo si odniesol viaceré pozitívne kritiky.
SÚŤAŽ
Súťažná otázka pre všetkých, ktorí by chceli vlastniť knihu Kapitoly z dejín československých opevnení na Slovensku
 
Aké je meno autora knihy? Správnu odpoveď nájdete v texte a taktiež na webovej stránke vydavateľstva VIRVAR s.r.o. www.virvar.sk. Zasielať nám ich môžete do 9. 11. 2012 na adresu sutaz@dennikrelax.sk, do predmetu napíšte heslo: VIRVAR. Jedného z vás odmeníme spomínanou publikáciou.
Nezabudnite uviesť poštovú adresu pre prípad výhry! 
 
Výherca knihy Albín Brunovský. Maliarske dielo. je: R. Kollár z Piešťan
 
Po skončení súťaže máme pre vás pripravenú ďalšiu knihu rozprávok z vydavateľstva VIRVAR s.r.o.- Prekrásny Janko. Rozprávky rumunských Slovákov.
 
KM