FC Barcelona - futbal z iného sveta...

FC Barcelona - futbal z iného sveta...

Tak nazval komentátor TV stanice Sport 1 hru Barcelony. Každý kto videl jej dva posledné zápasy musí uznať, že má pravdu. Zápas minulého víkendu pritom hrala nie proti hoci komu - súperom bol nemenej slávny Real Madrid. El Clasico - ako v Španielsku nazývajú súboj dvoch futbalových gigantov, bol jednoznačne v réžii Kataláncov. Ich útočnú silu uznal už pred zápasom aj tréner Realu Pellegini. Naordinoval svojmu mužstvu na domácom trávniku obrannú taktiku!!! Real bránil až od svoje poliacej čiary. Bolo evidentné, že chce hrať na protiútoky. Taktika Pellegriniho vzhľadom na silu súpera bola správna. Až na jednu maličkosť. Protiútoky nemal kto realizovať. C. Ronaldo neexistoval, Higuain akoby dal, Raul a Benzema prišli neskoro. Okrem toho záloha nemala nárok, oproti rovnakej rade Barci. V nej kraľoval kúzelník Xavi a baletný umelec Messi. Messi je futbalový génius! Nebudeme ani moc zveličovať, keď si dovolíme tvrdiť, že táto zem ešte nepoznala lepšieho futbalistu.

Manažment FC mal „dobrý nos", keď svojho času, malému chorľavému chlapcovi a jeho rodine umožnil presťahovanie z Argentíny do Barcelony. Jeho talent bol výnimočný, zo zdravotných problémov sa vystrábil. Volá sa Messi a dnes je jeho trhová hodnota pre našinca neuveriteľných a nepredstaviteľných 250 miliónov - štvrť miliardy eur.

Na ihrisku je pánom, robí si čo chce. V stredajšom zápase proti La Coruni privádzal protihráčov do zúfalstva. Obvykle sa ho snažili brániť traja.  Márne! Na "pätáku" ich Messi tak domotal, že sa zrazili hlavami, zostali z nich soľné stĺpy. Malý loptový virtuóz si ich vychutnával, bavil seba aj fanúšikov.

Messi, Xavi, Dani Alvés a spol vytvorili jeden úžasný futbalový orchester, jedno úchvatné umelecké dielo. S takýchto predstavení sa neodchádza - nedá sa...