Jablkovo - kakaový koláč

Potrebujeme:

 

Cesto: 250 g práškového cukru, 2 celé vajcia, 100 ml oleja, štipka soli, 2 PL kakaa, (1 PL rumu), 250 ml mlieka, 350 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 350 g (3-4) jabĺk
Poleva: 150 g práškového cukru, 50 g masla, 2 PL horúcej vody, 2 PL kakaa, (1 PL rumu)
Na posypanie: 3-4 PL posekaných orechov

 

Ako na to:

 

Všetky vyššie uvedené suroviny na cesto rozmiešame varechou v hlbokej miske. Nakoniec pridáme nahrubo postrúhané jablká a dobre vypracujeme. Cesto rozotrieme na vymastený, vysypaný plech a v rozohriate rúre pri strednej teplote pečieme cca 40 minút. Necháme vychladnúť.
V nádobe na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme cukor, horúcu vodu, kakao a prípadne rum. Nevaríme - vymiešame! Tento krém potom rozotrieme na vychladnuté cesto a posypeme posekanými orechmi (môžu byť aj opražené). Necháme chvíľu stuhnúť a nakrájame.