Srdce á la krémeš s ovocím

Srdce á la krémeš s ovocím

asi 12 porcií

Krémeš, ako ho nepoznáte. V tvare srdca s jemným jogurtovým krémom so Zlatým klasom Originál Dr. Oetker. Recept pre Dr. Oetker dodala pani Ľubica.
Zloženie
Na cesto

  • 400 g cesto lístkové

Na krém

  • 500 ml
  • mlieko polotučné
  • 2 balíčky
  • Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
  • 70 g
  • cukor
  • 250 g
  • jogurt biely

Na ozdobenie

  • 250 ml smotana na šľahanie (33%)
  • 500 g ovocie lesné

Ešte potrebujeme

  • 2 ks plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • elektrický ručný šľahač
  • cukrárske vrecko so zdobiacou špičkou
  • Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)

Príprava:
Celkovo: 70 min
Príprava : 50 min
Doba pečenia: 15 min


1. Na prípravu cesta rozdelíme lístkové cesto na polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát s rozmermi 30 × 40 cm. Pláty prenesieme na vymastené plechy a na niekoľkých miestach ich poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a postupne pláty pečieme.Doba pečenia: asi 15 minút; Elektrická rúra: 190 °C; Teplovzdušná rúra: 170 °C; (15 min. jeden plech)
2. Obidva pláty necháme vychladnúť.
3. Na prípravu krému nalejeme do hrnca polovicu mlieka a privedieme do varu. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlaté klasy a cukor, nalejeme do vriaceho mlieka a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Potom pridáme jogurt a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.
4. Z oboch plátov ostrým nožom vykrojíme tvar srdca. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a spodný plát naplníme krémom. Vrchný plát jemne pritlačíme a na povrchu ozdobíme zvyšným krémom. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
5. Na ozdobenie v mise vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na povrch múčnika a rovnomerne rozotrieme. Ozdobíme bobuľovým ovocím.

Náš tip

Z lístkového cesta môžeme vykrojiť rôzne písmená alebo číslice.

Zdroj foto: Dr. Oetker