Zamilujte sa v máji do pečenia

Zamilujte sa v máji do pečenia

Nie nadarmo máj nazývame mesiacom lásky. Oslavujeme počas neho totiž nielen partnerskú lásku, ale aj materskú a pripomíname si, že existuje aj láska súrodenecká, otcovská, medzigeneračná a nemenej dôležitá sebaláska.

Máj máme neodmysliteľne spojený s bozkom pod rozkvitnutou čerešňou a s láskou ako takou. Napríklad s láskou upečený dezert je skvelou príležitosťou potešiť svojich blízkych a aj bez slov im vyjadriť naše city.

Jeden z kultových hollywoodskych romantických filmov nám hovorí, že láska je všade okolo nás. Autori sa v tomto ohľade nepomýlili. Práve v máji, ktorý je mnohými označovaný za mesiac lásky, si pripomíname nielen 1. máj ako sviatok lásky a plodnosti, ale aj Deň matiek, a teda lásku medzi rôznymi generáciami. V dnešnej dobe je zároveň dôležité nezabúdať aj na sebalásku, ktorú by sme, rovnako ako ostatné druhy lásky, mali pestovať po celý rok.

Máj je zároveň obdobím vrcholiacej jari a energie, ktorú so sebou prinášajú naplno prebudená príroda a krásne počasie. Aprílové prehánky máme za sebou a na dvere už pomaly klope leto a prázdniny. Dohromady je to ideálny čas na vyskúšanie nových receptov na dezerty, aby sme sladký bozk pod čerešňou mohli doplniť o nejakú tú dobrotu. Ostatne ďalšia slávna pravda hovorí, že láska prechádza žalúdkom.

Splnený čokoládový sen

Milenci aj dlhodobí životní partneri sa často obdarovávajú čokoládou. Táto sladká pochúťka je pre mnohých doslova synonymom lásky a zamilovanosti a je tiež veľmi obľúbenou ingredienciou pri príprave dezertov.

Na vytvorenie výnimočnej čokoládovej pochúťky pre svojho partnera či blízkych nemusíte mať skúsenosti cukrárskych majstrov. S novinkou Choco Love Dr. Oetker môžete doma ľahko a rýchlo pripraviť 4 horúce čokoládové tortičky, ktoré zo sveta poznáme pod menom lava cake. Novinka obsahuje už aj 4 formičky, takže potrebovať budete len 150 ml mlieka a za 10 minút máte hotovo. Na záver len rozkrojíte a môžete sa tešiť na čokoládové potešenie, ktoré si bude skvele rozumieť napríklad s vanilkovou zmrzlinou, jahodovou omáčkou alebo čerstvým ovocím.

Zamilované zdobenie bude baviť nielen deti

Pokiaľ chcete svoje sladké dobroty povýšiť na vyznanie lásky, použite zdobenie Srdiečka Dr. Oetker. Dvojfarebné cukrové zdobenie si obľúbia predovšetkým deti, ktoré chcú pre svoje mamičky, oteckov či babičky pripraviť slávnostné sladké prekvapenie. Vďaka praktickej dóze s dávkovacou mriežkou máte navyše istotu, že zdobenie skutočne skončí na dezerte, a nie všade okolo.

Cukrové srdiečka využijete v priebehu celého roka, pretože každý deň sa nájde dôvod, prečo si vyjadrovať vzájomnú lásku a podporu. Ozdobiť s nimi môžete zmrzlinu pre deti, puding či obľúbenú kašu pre celú rodinu, cukrovinky aj tortu k výročiu so svojou drahou polovičkou.

 

Romantické cupcakes

Roztomilé malé tortičky so smotanovou náplňou a zdobením sú ideálnym pohostením pri rodinných stretnutiach a oslavách. Tieto romantické vanilkovo-malinové cupcakes doslova všetkým vykúzlia úsmev na tvári.

V mise zmiešajte 320 g hladkej múky, 160 g cukru, 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker a 1 balenie Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker. Pridajte 80 g zmäknutého masla, 200 ml mlieka a 2 vajcia a vypracujte cesto, ktoré potom nanesiete do papierových košíčkov vo forme. Do stredu cesta vložte malinu a zľahka ju zatlačte dovnútra. Pečte 15 minút na 180 stupňov. Po dopečení nechajte muffiny vychladnúť a medzitým si pripravte smotanovú malinovú náplň.

Na jej prípravu budete potrebovať 1 balíček Malinovej náplne Dr. Oetker a 400 – 500 ml smotany na šľahanie (33 %). Po vyšľahaní dajte náplň do cukrárskeho vrecka a ozdobte muffiny podľa svojej fantázie. Okrem zdobenia celými či krájanými malinami môžete pre ešte romantickejší nádych ozdobiť cupcaky Srdiečkami Dr. Oetker.

Zdroj foto: Pexel, Freepic, Dr. Oetker