Vondráčková prinesie Slovákom predčasný vianočný darček

Vondráčková prinesie Slovákom predčasný vianočný darček

Čakanie na Vianoce si tento rok spríjemníme tým najlepším spôsobom. Do Bratislavy zavíta najväčšia diva českej a slovenskej hudobnej scény. Helena Vondráčková nás poctí špeciálnym vystúpením, na ktoré si pozvala aj dvoch hostí z Čiech, 28. novembra v Peugeot Aréne Bratislava (NTC aréna).

Šesťdesiat rokov na hudobnej scéne, viac ako 1700 piesní, 90 albumov a 20 miliónov predaných kusov nosičov. To robí z Heleny Vondráčkovej hviezdu svetového merítka. Jej hity patria k tomu najlepšiemu, čo vzniklo na našej scéne. „Dlouha noc“, „Lásko má, ja stůňu“ či „Sladké mámení“ si pamätajú ľudia naprieč všetkými generáciami. Aj tóny týchto skladieb v novembri roztancujú celú Bratislavu.

„Určite nebudú chýbať osvedčené hity, pesničky z posledného albumu Tvrdohlavá, kde mám aj skladby od Vaša Patejdla, ale taktiež vianočné. Už od jesene budeme mať rozbehnuté turné, takže do Bratislavy prídeme výborne pripravení. Uvidíme, či vymyslíme aj niečo špeciálne,“ dodala tajnostkársky Helena Vondráčková.

Vondráčková počas kariéry zabodovala aj vďaka univerzálnosti. Okrem spievaniu popových skladieb sa venovala muzikálom, herectvu a dokonca i dabingu obľúbených animovaných rozprávok. Jej výkony boli ovenčené množstvom prestížnych ocenení od odborníkov, ale aj fanúšikov. Aj to je dôkazom jej nesmiernej popularity a kvality. Helena napriek tomu nepoľavuje, je veľkou profesionálkou a divákom prináša vždy kvalitné vystúpenia plné emócií, na ktoré tak skoro nezabudnú.

Česká stálica sa v našej metropole predstaví s programom „Helena Vondráčková a přátelé“. O skvelý večer sa postarajú taktiež Olga Lounová a Sagvan Tofi. Trojica veľkých hviezd pripravila niekoľko skvelých piesní, ktoré budú popretkávané aj ich rozprávaním. Spoločne sa tak naladíme na vianočnú atmosféru a pripravíme na prichádzajúci advent.

Na svojich hostí sa už teraz teší aj Helena. Počas svojich turné už spolupracovala s mnohými interpretmi, ale do Bratislavy si pripravila jedno prekvapenie. Český spevák sa totiž na jej koncerte objaví po prvýkrát. „Sagvan je kamarát a nepokazí žiadnu zábavu. Je to po prvýkrát, čo ho budem mať ako hosťa. Teším sa na neho. S Olinou určite zaspievame náš spoločný duet z môjho albumu Tvrdohlavá,“ priblížila Vondráčková plány na novembrové vystúpenie.

Vianočné koncerty majú pre Vondráčkovú špeciálne čaro, lebo tieto sviatky patria k jej najobľúbenejším. Preto sa veľmi teší aj na novembrový koncert na Slovensku. „Milujem Vianoce, patria medzi sviatky, ktoré naozaj prežívam plnými dúškami. Mám rada aj advent s jeho atmosférou, ktorý dodržujem a ctím. Veľmi ma to baví, lebo od detstva sme boli vedení k tomu, aby sme mali k Vianociam takýto vzťah..“

Na vystúpenie s Vondráčkovou sa už teraz teší aj Olga Lounová, ktorá sa okrem spevu, skladania a herectva venuje aj súťaženiu v rely. Preslávila sa aj nádherným duetom Dál za obzor, ktorý naspievala s Karlom Gottom. „Helenka je naozajstná žijúca legenda s veľkým srdcom, nádherným hlasom a neskutočnou energiou, ktorú by jej mohol hocikto závidieť. Je veľmi talentovaná a skúsená speváčka, ktorá vystupovala po celom svete. Mať možnosť stáť po jej boku je pre mňa obrovskou cťou a radosťou. Mám ju zo srdca rada,“ povedala Olga Lounová.

Speváčka sa už v minulosti stretla s Helenou Vondráčkovou v muzikáli Mamma Mia a odvtedy už absolvovali spolu niekoľko spoluprác. Vyhovuje im rovnaký prístup, ktorý majú obe k práci a chémia, ktorá medzi nimi panuje. Lounová prezradila, že divákom v Bratislave zaspieva spolu s Helenou „Spálils mou tvář“ a na koncerte odznie aj skladba „Jsem optimista“. „Na vianočných koncertoch je vždy tak skvelá atmosféra. Dojemná a zároveň uvoľnená. Neviem, či je to tým obdobím lásky a dávaním, ale vianočné vystúpenia sú jednoducho vždy špeciálne,“ prezradila Lounová a porozprávala tiež o tom, aký vzťah má k týmto sviatkom. „Vianoce všeobecne milujem, nielen preto, že človek strávi veľmi intenzívne niekoľko dní so svojou milovanou rodinou, ale i kvôli tomu, že toto obdobie má v sebe akési kúzlo.“

Koncert „Helena Vondráčková a přátelé“ sa bude konať v bratislavskej Peugeot aréne 28. novembra 2024. Lístky sú v predaji už teraz prostredníctvom siete Ticketportal a je o ne veľký záujem. Ak chcete zažiť vystúpenie božskej Heleny vo vianočnom šate, zaobstarajte si vstupenky čo najskôr.