Pripravení na zmenu? Nový rok, nové trendy v bývaní

Pripravení na zmenu? Nový rok, nové trendy v bývaní

Nezabudli ste v rámci novoročných predsavzatí na váš domov? Zahrňte ho do svojich plánov a doprajte si zmenu, aj keby mala byť len malá. A rovno v duchu najnovších interiérových trendov, ktoré vás vezmú na horskú dráhu plnú emócií! „Vlaňajšie trendy nezatracujme, niektoré z nich sú nadčasové a stále pretrvávajú. Pridali sa k nim ale novinky, vďaka ktorým budú naše domovy mimoriadne kreatívne,“ hovorí Andrea Čučka, interiérová dizajnérka a štylistka spolupracujúca s ASKO – NÁBYTOK, ktorá radí, ako si domov vylepšiť podľa najnovších trendov pre rok 2024 a upozorňuje, že farbou roka je podľa Pantone Institute odtieň Peach Fuzz, jemný odtieň medzi oranžovou a ružovou. K nej sa pripojí pudrová fialová, tóny loveckej zelenej, oranžová, červená a biela vo všetkých podobách.

Textúry, textúry a zase tie textúry!
Od surových štruktúr až k tým najjemnejším, ktoré pozývajú k dotyku. Textúrované steny, čalúnenie a povrchy oživia priestory hĺbkou a súčasne zmyslovým potešením. Zároveň na scénu vstupuje aj trend kamenných povrchov v kuchyni a kúpeľniach, kde tieto žiarivé luxusné materiály sľubujú dych vyrážajúce dizajnové predstavenie. „Na výslní zostáva jedna z hviezd minuloročnej sezóny – mramor v najrôznejších podobách. Jeden z najluxusnejších stavebných materiálov vyhradený odpradávna honosným sídlam, symbol bohatstva a prepychu, môžeme vďaka moderným technológiám obdivovať aj v domácom interiéri,“ upozorňuje Andrea Čučka spolupracujúca s ASKO – NÁBYTOK.

Nábytok ako umelecké dielo

Dajte vášmu priestoru zaujímavú tvár výrazným kúskom. Môže to byť tvarovo zaujímavý odkladací stolík alebo napríklad solitérne kreslo. Nebojte sa kombinovať staré a nové. V roku 2024 budeme svedkami vzrušujúceho návratu do minulosti, a to prelínaním retro štýlov od 60. do 80. rokov, ktoré sme videli už v minulom roku. Tento trend vytvára nadčasovú fúziu, ktorá stavia vedľa seba elegantné moderné línie s odvážnym nádychom retro estetiky. Váš priestor bude rozprávať zaujímavý príbeh, ktorý preklenuje priepasť medzi minulosťou a prítomnosťou. Od „sochárskeho“ nábytku a retro osvetlenia až po výrazné tapety a eklektické doplnky – tento trend vám umožní zažiť nostalgiu minulých rokov vo sviežom, modernom kontexte.



Biela s bielou

„Monochromatické rozhodne neznamená nudné. Paleta jemných bielych odtieňov v kombinácii s rôznymi textúrami vytvorí hĺbku a nenechá nikoho na pochybách, prečo je triezvosť elegantná,“ hovorí dizajnérka spolupracujúca s ASKO – NÁBYTOK a dáva tip, ako s bielou pracovať: „Pre dosiahnutie upokojujúcej harmónie a zároveň vzrušujúcej príťažlivosti prepájajte rôzne materiály,  povrchy a textúry. Predstavte si mäkkosť plyšového bieleho koberca na elegantnom leštenom povrchu bielej mramorovej podlahy, alebo chlad bielych kovových akcentov v kombinácii s teplom bielych diek a snehových vankúšov.“

Veľkolepý návrat ratanu
Nenechávajte ho čakať na terase. Pozvite ďalej elegantný prútený sedací nábytok aj ratanové svietidlá. Organická štruktúra prírodného materiálu dodáva priestoru hĺbku a prirodzená farebná paleta pôsobí upokojujúcim dojmom. Prútený a ratanový nábytok je navyše ľahký a odolný, takže je praktickou voľbou pre vnútorné aj vonkajšie prostredie.

Nežnosť strieda heavy metal

Nezáleží na tom, aký vyznávate hudobný štýl. Na scénu prichádza nový trend so svojou odvážnou estetikou so silnými kovovými akcentmi. Minimalizmus, drsná mestská elegancia, industriálna príťažlivosť a odolnosť sa môžu objaviť kdekoľvek v interiéri – na pracovnej doske kuchynskej linky, dvierkach skriniek, vankúšoch a ďalších bytových doplnkoch.

„Nech si obľúbite akýkoľvek trend, nezabudnite na vyváženosť, ten je kľúčom k vytvoreniu dokonalého interiéru, v ktorom sa budete cítiť skvele,“ upozorňuje Andrea Čučka a dodáva, že s výberom toho najlepšieho nábytku radi poradia odborníci v predajniach ASKO – NÁBYTOK, vďaka ktorým si vytvoríte domov presne podľa svojich predstáv.

www.asko-nabytok.sk





























​​​​