Na Dobrom festivale prekvapila zmenená Knechtová, Tásler ako zamlada


Festivalové leto na východe Slovenska odštartovalo v plnom prúde. Prešovský amfiteáter sa ostatný víkend niesol v duchu Dobrého festivalu. Ten prilákal tisícky fanúšikov rozdielnych žánrov hudby, ktorí tak zaplnili donedávna nefunkčný areál.

V poradí už šiesty ročník nadviazal na úspešný trend z minulých rokov. Festival potvrdil svoju veľkosť a dominanciu v rámci Východného Slovenska. Na svoje si totiž prišli priaznivci českej star Xindl X, slovenskej Pary, Chiki liki tu-a, IMT Smile, či Katky Knechtovej. O zábavu sa postarala aj legenda drum´n´bass Goldie, mladý B-Complex, Kinky Movement a Back2Love, pozornosť však predovšetkým pútala sympatická speváčka Katka Knechtová, Lasky z Pary, či ešte stále čerstvý ženáč Ivan Tásler.

Aktuálne bronzová slávica sa vo svojom rodnom Prešove totiž objavila po výraznej zmene imidžu – ako sympatická blondínka. Treba uznať, že táto zmena ju o niekoľko rokov omladila a Katka je so svojim novým účesom evidentne tiež spokojná. Pohodou a radosťou žiaril aj Ivan Tásler, pri ktorom sme mali pocit, že omladol ešte viac ako jeho bývalá kolegyňa z IMT Smile. Na festivale ho totiž zaujal obrovský ťahač, ktorý brázdil americké, ale i európske cesty na svojich potulkách po najznámejších svetových festivaloch. So sebou priviezol príves, ktorý sa na mieste rozložil na obrovský bar, oddychovú miestnosť s koženými gaučami, či priestor pre novinárov. A keď sa naskytla príležitosť sadnúť si aspoň na chvíľu za volant tohto ťahača, Ivan Tásler bol prvý, kto si to chcel vyskúšať. Úsmev na jeho tvári, keď sedel v kabíne, stál za to. Tretím prekvapením festivalu bol spevák Lasky z Pary. Hoci predviedol už tradične kvalitný výkon, pozornosť divákov pútala jeho čoraz sa zväčšujúca postava. Z tej si zrejme spevák vlastným menom Tomáš Šedivý nič nerobí, ba naopak, po odspievaní poskytoval rozhovory pri chutnom jedle a pri poháriku dobrého alkoholu.

Celkovú spokojnosť však neskrýval ani organizátor festivalu Miro Tásler. „Veľká vďaka patrí všetkým návštevníkom a účinkujúcim, ktorí napriek ešte stále nie ideálnemu priestoru amfiteátra, vdýchli život tomuto kultúrnemu stánku mesta Prešov po dlhých desiatich rokoch. Aj týmto by som chcel všetkým divákom, fanúšikom a priateľom Dobrého festivalu poďakovať za trpezlivosť, ktorú si museli hlavne v piatok pribaliť so sebou na náš festival a ubezpečiť ich, že každé ďalšie podujatie, ktoré pre nich na našom novozrodenom amfiteátri pripravujeme, bude už iba lepšie a kvalitnejšie. Ďakujem tiež všetkým dobrovoľníkom a ľuďom z realizačného teamu festivalu, ktorý sa aj napriek bojovým podmienkam a šibeničným termínom nevzdali a dopomohli tak bezpečnému a plynulému, aj keď zatiaľ nie úplne ideálnemu, návratu kultúry na prešovský amfík,“ uzavrel brat slávnejšieho Ivana.