Barbara Morgenstern: Berlínsky elektro-pop v žilinskej Stanici

Barbara Morgenstern: Berlínsky elektro-pop v žilinskej Stanici

Žilina, 8. 1. 2013 – Kultúrne centrum Stanica Žilina-Záriečie plní ďalší z domácich koncertných restov a uvádza nemeckú elektronickú hudobníčku Barbaru Morgenstern. Tá tu v slovenskej premiére vystúpi v utorok 15. januára o 20.00 h.

 
Jedna z najvýraznejších postáv berlínskeho elektronicko-popového labelu Monika Enterprise doposiaľ vydala 6 albumov a množstvo EP-čiek. Po presťahovaní z rodného Hagenu do Berlína v roku 1994 sa rýchlo udomácnila v rastúcej „Wohnzimmer-Szene” (obývačkovej scéne), hrávajúc v obývačkách či provizórnych baroch namiesto klasických klubov. Spolupracovala s množstvom dôležitých postáv berlínskej elektronickej scény, okrem iných so Stefanom Betkem a.k.a. Pole, Stefanom Schneiderom alebo Robertom Lippokom z To Rococo Rot. Jej najnovší album, Sweet Silence, je prvým, ktorý naspievala čisto v angličtine. Podľa viacerých kritík aj zatiaľ jej najlepšou nahrávkou.
 
Barbara Morgenstern debutovala v roku 1999 albumom Vermona ET 6-1. Na pokračovaniach Fjorden (2000) a Nichts Muss (2003) sa zdôraznil jej zmysel pre melódie a časom začala pracovať aj na remixoch pre mená ako Dntel, Station 17, Ellen Allien, Malaria! a Smash TV. V polovici roku 2005 vydáva v spolupráci s členom To Rococo Rot Robertom Lippokom album Tesri. Nasledovali The Grass Is Always Greener (2006), BM (2008), obsahujúci spoluprácu s Robertom Wyattom a Fan No. 2 (2010), prehľad najväčších hitov doterajšej kariéry. Zatiaľ najnovší opus Sweet Silence vyšiel v júni 2012 na domovskom labeli Monika Enterprise.
 
Vstupenky v predpredaji je možné rezervovať si mailom na rezervacie@stanica.sk alebo telefonicky na čísle 041 – 56 23 564.
 
Web: www.stanica.sk, www.barbaramorgenstern.de
 
 
Bližšie informácie: Peter Hapčo, peter@stanica.sk, 0908 491 222