Tekvicový džem pre labužníkov

Tekvicový džem pre labužníkov

Náročnost: jednoduchá príprava
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 6 pohárov a 200 ml

Prísady:

  • 1 kg tekvice Hokkaido (očistenej a nakrájanej na malé kúsky)
  • 200 ml vody
  • 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr. Oetker
  • 500 g cukru
  • 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
  • 1 KL Arómy citrónovej Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:
ponorný mixér


1. Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu s vodou a asi 20 minút ju varíme domäkka. Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju pomocou ponorného mixéra rozmixujeme.

2. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca k tekvici. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, kyselinu a arómu a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

4. Prípadnú penu odoberieme a džem plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.