Medová hruška

Medová hruška

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 30 minút
Vystačí na: asi 5 pohárov à 200 ml

Prísady:

  • 700 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kocky)
  • 100 ml 100% ananasového džúsu
  • 1 balíček Želírovacieho cukru so stéviou Dr. Oetker

Príprava:

1. Na prípravu džemu zmiešame v hrnci nakrájané hrušky s džúsom. Pridáme želírovací cukor so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.