Malinový džem so zázvorom

Malinový džem so zázvorom

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 4 poháre à 350 ml

Prísady:
1 kg malín
20 g čerstvého zázvoru
1 zarovnaná KL citrónovej kôry
1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker
500 g cukru

Príprava:

1. Do väčšieho hrnca vložíme maliny. Pridáme najemno nastrúhaný zázvor a citrónovú kôru. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.
3. Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.


Dr.Oetker Gelfix Extra 2:1
Ideálny pri príprave džemov so stredne sladkým alebo stredne zrelým ovocím
Tento želírovací prípravok je skvelý na prípravu džemov, marmelád alebo želé s vyšším obsahom ovocia. Postačí vám polovičné množstvo cukru, čo poteší aj priaznivcov zdravšieho životného štýlu. Jedno vrecúško vystačí na 1 000 g ovocia a 500 g cukru a varí sa rovnako iba 6 minút.
Odporúčaná maloobchodná cena je 0,99 EUR.