Malinový džem s čokoládou

Malinový džem s čokoládou

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 35 minút
Vystačí na: asi 4 poháre à 350 ml

Prísady:
100 g horkej čokolády
1 kg malín
1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker
350 g cukru

Príprava:
1. Čokoládu nasekáme na menšie kúsky. Do väčšieho hrnca vložíme maliny. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Pridáme čokoládu a za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip: Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.


Dr.Oetker Gelfix Super 3:1
Na prípravu džemov s veľmi sladkým alebo veľmi zrelým ovocím
Ak chcete, aby váš džem alebo marmeláda mala intenzívnu ovocnú chuť, tento želírovací prípravok je určený presne Vám. Jedno balenie vystačí na prípravu džemov, marmelád či želé z 1 000 g ovocia a 350 g cukru. Príprava je rýchla, varí sa len 6 minút.
Odporúčaná maloobchodná cena je 1,19 EUR.