Jahodový topping

Jahodový topping

Náročnosť: 2 bábovky
Stačí na: asi 5 pohárov à 500 ml
Doba prípravy: asi 25 minút

Prísady:
1,5 kg jahôd očistených a nakrájaných
1 l vriacej vody
500 g cukru
1 balíček Kyseliny citrónovej Dr.Oetker
1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr.Oetker


Príprava:
1. Jahody zalejeme vriacou vodou a necháme 20 minút odstáť. Cez sitko precedíme do väčšieho hrnca a zvyšnú šťavu z jahôd vytlačíme.

2. Do jahodovej šťavy pridáme cukor, kyselinu citrónovú a Super želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne, za stáleho miešania, minimálne 5 minút povaríme.

3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov, ktoré dobre uzavrieme. Uchovávame v chlade!


Tip: Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo na puding. Ak šťava vo fľaši zhustne, pred podávaním pretrasieme.

Ako stvorené pre zmrzlinové poháre a dezerty