Jahodový topping z ružového vína

Jahodový topping z ružového vína

originálna kombinácia

Obtiažnosť:  ľahká príprava
Doba prípravy: asi 25 minút
Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml

Prísady:
650 g jahôd (nakrájaných na malé kúsky)
200 ml ružového vína
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Príprava:
1. Vo veľkom hrnci dobre premiešame jahody s vínom a pridáme želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIPY:
Dá sa pripraviť aj zo zmrazených jahôd (pred spracovaním je potrebné ich rozmraziť).
Výborne chutí s Panna Cottou Dr.Oetker.