Jahodový džem so zázvorom

Jahodový džem so zázvorom

Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml
Doba prípravy: asi 30 minút

Prísady:
1 kg očistených jahôd
75 g nakrájaného kandizovaného zázvoru
1 balenie Želírovacieho cukru
Extra 2 : 1 Dr.Oetker

Príprava:
1. Na prípravu džemu vložíme jahody do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra čiastočne rozmixujeme. Pridáme nakrájaný zázvor, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
 
TIP: Namiesto kandizovaného zázvoru môžeme použiť 30 g čerstvého zázvoru nakrájaného na malé kúsky.