Hot dog s Tenkou klobásou, slaninou a pažítkou

Hot dog s Tenkou klobásou, slaninou a pažítkou

Ingrediencie
 
3 ks Tenkej klobásy na gril Mecom
50 g kociek z Oravskej slaniny Mecom
sezamový olej
3 ks rožkov na hot dog
hlávkový šalát
pažítka
1 vajce
soľ
1 čajová lyžička horčice


Príprava:
 
Klobásy a kúsky slaniny dáme opiecť do zlatista na panvici. Medzitým pripravíme domácu majonézu. Do vyššej nádoby dáme vajce, trochu soli, horčicu a zmixujeme. Potom po kvapkách pridávame sezamový olej a mixujeme dovtedy, kým sa vytvorí hustá majonéza.
 
Rožky rozkrojíme pozdĺžne, ale tak aby sa nerozpolili. Z vnútornej strany ich pokvapkáme sezamovým olejom, potrieme domácou majonézou a vložíme listy šalátu. Do rožkov potom vložíme opečenú klobásu so slaninkou a na záver posypeme nakrájanou pažítkou.

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.