Grilovacia klobása s nivou a hruškami

Grilovacia klobása s nivou a hruškami

Potrebujeme

4 ks Grilovacej klobásy s nivou Mecom
1 ks rímskeho šalátu (môžeme prípadne nahradiť ľadovým šalátom)
2 ks hrušiek Williams (sladšia hruška)
100g vlašských orechov
2 ks červenej cibule
150g nivy
soľ
čerstvo namleté čierne korenie
50 ml oleja
100ml olivového oleja extra panenského


Postupujeme

Rímsky šalát rozoberieme na listy, umyjeme ho pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Natrháme ho na menšie kúsky a vložíme do šalátovej misy. Hrušky si nakrájame na tenšie prúžky, pridáme k natrhanému šalátu. Vlašské orechy posekáme a opražíme ich na panvici. Pridáme do šalátu. Šalát ochutíme soľou a olivovým olejom.
Červenú cibuľu si nakrájame na menšie mesiačiky, orestujeme na rozohriatom oleji, osolíme a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením. Pridáme do šalátu a všetko premiešame. Servírujeme do hlbokého taniera.
Klobásu si pripravíme na grile a pokrájame na menšie kolieska a pridáme na šalát.
Nastrúhanou nivou (na hrubo) posypeme hotový šalát.
www.viemecovamchuti.sk