Džem s ananásom a limetkou

Džem s ananásom a limetkou

Náročnosť: 2 bábovky
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 5 pohárov á 200 ml

Prísady:

2 chemicky neošetrené limetky
400 ml vody
1 stredne veľký ananás
1 balíček Želírovacieho cukru so stéviou

Príprava:

1. Na prípravu džemu limetky dôkladne umyjeme, rozpolíme a ostrým nožom nakrájame na tenké plátky. Vložíme do hrnca, zalejeme vodou a nezakryté na miernom ohni asi 20 minút povaríme. Ananás olúpeme, nakrájame na štvrtiny, vykrojíme tuhý stred, dužinu nakrájame na malé kúsky a pomocou tyčového mixéru rozmixujeme. Vložíme do hrnca. Pridáme povarenú limetku a želírovací cukor so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
3. Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme dôkladne viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečku.