Drobné slané pečivo

Drobné slané pečivo

Potrebujeme:

300 g hladkej múky,
250 g tuk ( Palmarín, Hera),
1 ½ KL soli,
6 PL bieleho vína.
Na ozdobenie cca 100 g lúpaných madlí, prípadne na posypanie mak, sezam, rascu sekané orechy, nastrúhaný syr – podľa chuti.

Postup:

Z prísad vypracujeme cesto, ktoré dáme odpočívať do chladu na cca 12 hodín. Potom cesto vyváľame na hrúbku 0,5 cm a malými formičkami vytvárame rôzne tvary. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na vrch dáme mandľu, prípadne posype posýpkou podľa chuti, poukladáme na plech a pečieme vo vyhriatej  teplovzdušnej rúre ( 175 °C, cca 15 minút)

Viac receptov nájdete:
http://www.1000knih.sk/obchod/kucharky-a-recepty/neviete-co-uvarit-dajte-si-poradit

Autor: Anna Čunderlíková