Černicový toping

Černicový toping

klasický
(4-5 ks pohárov a 250 ml)

Doba prípravy: asi 20 minút

Prísady:
1000 g černíc
400 ml vody
1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker
1000 g krupicového alebo kryštálového cukru

Príprava:
1) Umyté černice pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Dáme spolu s vodou
do väčšieho hrnca. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s dvomi lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu.

2) Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

3) Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na veku.

TIP: Toping použijeme na ozdobenie zmrzlín, pohárov, palaciniek a pod.