Černicové želé

Černicové želé

(na 3 poháre po 375 ml)

Prísady:
0,7 l šťavy z černíc (asi z 1,3 kg černíc)
1 KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker
1 Želírovací ovocný cukor Dr.Oetker

Príprava:
1) Ostružiny umyjeme, necháme oschnúť a pomocou odšťavovača získame šťavu (postupujte podľa návodu na použitie prístroja). Odmeriame 0,7 l šťavy. Pripravenú šťavu dobre rozmiešame v hrnci s kyselinou citrónovou a želírovacím cukrom.

2) Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a minimálne 3 minúty necháme za stáleho miešania variť. Potom odtiahneme z platne.

3) Uvarenú zmes, prípadne zbavenú peny, plníme okamžite až po okraj do pripravených pohárov. Závitové poháre uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip: Počas varenia pridáme ½ zarovnanej čajovej lyžičky zomletého korenia (škorica, klinček, kardamón, koriander).