TROŠKA Z KUCHÁRSKEHO ROŽKA

TROŠKA Z KUCHÁRSKEHO ROŽKA

 

 Viete variť ryžu?
Zásadou je dosť cibule, trošku klinčekov a zaliať ryžu dvojnásobným množstvom studenej osolenej vody. Potom uviesťdo varu, po piatich minútach odstaviťa nechať prikrytú stáť ďalších päť minút, aby "došla". Pri varení nemiešať, len potriasť!
 
• Platí zákaz miešania ryže vareškou. Ak ju miešame, roztlačí sa a miesto ryže vznikne ryžová kaša.
 
• Ryža je hotová v predpísanom čase, to znamená po 20 minútach. Vezmeme varešku a obráteným koncom urobíme niekoľko "šťuchancov". Do dier vlejeme trochu vody - pozor, vriacu, nie studenú, potrasieme a necháme dokončiť. Hotovú ryžu sparíme horúcou vodou, aby sa splavil povrchový škrob.
 
• Ak si chcete zachovať varenú ryžu naozaj snehovo bielu, pridajte do vody, v ktorej ju varíte, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.