Rady a triky do kuchyne

Rady a triky do kuchyne

Sendvičovač

Aby sa roztavený syr neprichytával k sendvičovaču, odtrhneme kus papiera na pečenie, okraje by mali prečnievať .
Chleby vkladáme medzi papier. Tousty jsú zlatisté, nič sa nepripáli.

Paprika v guláši

Aby mletá paprika v guláši nevybledla a nezhorkla, a pritom aby sme ju nemuseli pridávať až na konci: Keď osmažíme pokrájanú cibuľku do hneda, prihodíme papriku a po pár sekundách restovania pridáme lyžicu octu. Ten sa počas restovania takmer úplne odparí, nič nebude kyselé a paprika si zachová krásne červenú farbu.


Báječná zemiaková kaša

Tesne pred dovarením zemiakov nasypte do hrnca 3- 4 lyžice ovsených vločiek a mierne zamiešajte, aby sa ponorili do vody.
Varte ešte asi 3 minúty, potom zlejte asi polovicu vody a všetko zamiešajte ponorným mixérom. Potom primiešajte plátok masla asi 1/2- 1 dl mlieka, záleží na tom, akú hustú kašu chcete.
Výsledná chuť je vynikajúca!