Súťažte s nami! - dennikrelax.sk

Dobré rady

SPRÁVNA TEPLOTA
Chuť každého nápoja najviac vynikne, ak ho podávame optimálne vychladené.
Pivo - podávame vo väčších pohároch, chladené na 8 - 12 °C. Uskladňujeme ho v tme pri teplote 8 - 10 °C. Chladíme ho len jednu až dve hodiny pred podávaním. Nenechávame ho dlho v chladničke, aby sa nezakalilo.
Biele víno - v lete chladíme na nižšiu teplotu asi 8°C, v zime 10 -12 °C.
Červené víno - nechladíme, podávame ho pri izbovej teplote 17 - 19 °C. Uskladňujeme ho na ležato v pivnici alebo v komore pri teplote 10 - 15 °C. Vo zvisle postavených fľašiach sa môže zakaliť.
Šumivé víno - podávame vychladené asi na 10 °C.

AKO VYBAVIŤ DOMÁCI BAR
Ak častejšie pozývate priateľov, alebo obľubujete rôzne miešané nápoje, je dobré mať v domácnosti aspoň základnú barovú výbavu. Čo by v nej malo byť?
Šejker - nádoba na miešanie, najlepšie zo skla alebo antikorová.
Miešaci alebo mixovaci pohár - na nápoje, ktoré netreba triasť iba miešať. Mal by mať obsah aspoň 1 liter.
Dlhá barová lyžica - miešajú sa ňou prísady v miešacom pohári a slúži aj ako odmerka rovná sa čajovej lyžičke alebo 0,5 cl tekutiny.
Barová habarka - na miešanie, podobne ako lyžica.
Sitko - tvorí ho okrúhla antikorová platnička dookola orámovaná špirálovou pružinou, prispôsobenou veľkosti šejkra.
Odmerka - obojstranná, z jednej strany 2 cl,
z druhej 4 cl.
Vstrekovacia fľaša - používa sa na pridávanie malého množstvo rôznych tekutých prísad.

Okrem toho sa vám zíde aj vedierko na ľad s klieštikmi, lis na ovocie a na citrón, strúhadlo na muškátový oriešok a otvárače na fľaše a konzervy.
 


Autor fotografie:

Image: FreeDigitalPhotos.net