Pracujete z domu? Rýchle recepty do 30 minút

Pracujete z domu? Rýchle recepty do 30 minút

Kým niektorí využívajú viac voľného času a učia sa variť, iní naplno pracujú z domu, a preto vyhľadávajú rýchle a jednoduché obedy. Dobrou správou je, že množstvo jedál nenáročných na prípravu môže byť zároveň aj zdravých. Najmä teraz, keď potrebujeme posilniť svoju imunity a nemáme veľa možností na aktívny pohyb, sú tou najlepšou voľbou potraviny bohaté na proteíny, vitamíny a vlákninu. S našimi receptami sa v kuchyni zbytočne dlho nezdržíte, a navyše si ich môžu dopriať aj ľudia so špecifickými stravovacími obmedzeniami. Dobrú chuť!

Trhanec so špenátom

Potrebujeme len 10 minút na prípravu 1 porcie bez lepku a tieto suroviny:

    • 50g baby špenátu
    • 50g reďkovky
    • 100g šalátovej uhorky
    • 1 porcia proteínovej omelety so syrovou príchuťou KetoDiet
    • 5ml repkového oleja
    • korenie a soľ podľa chuti

Nič sa vám dnes nedarí? Dokonca ani proteínová omeleta sa vám nepodarila, ako sa patrí? Nevešajte hlavu. Natrhajte si ju na malé kúsky a zmiešajte s reďkovkami a špenátom. Tanier ozdobte šalátovou uhorkou a rýchle a zdravé jedlo máte na stole.

Zapečené šampiňóny Portobello

4 porcie – 30 minút na prípravu – neobsahuje lepok
potrebujeme:
    • 200g mletého hovädzieho mäsa
    • 100g kozieho syra
    • 4 šampiňóny
    • 4 cherry paradajky
    • 1 červená cibuľa
    • rastlinný olej podľa potreby
    • čerstvý tymian podľa chuti
    • cesnak podľa chuti
    • soľ a korenie podľa chuti

postup:
Hlavičky šampiňónov si očistíme, vyberieme nožičku a vydlabeme vnútro, nožičku pokrájame na menšie kúsky. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme mleté mäso, tymian, prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme a chvíľu restujeme. K mäsu pridáme vnútro huby a pokrájanú nožičku. Hotovou zmesou plníme klobúčiky šampiňónov, poukladáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, pokrájané cherry paradajky a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme 25 minút v rúre rozpálenej na 180 °C. Šampiňóny podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Zeleninový šalát s kozím syrom

2 porcie – 30 minút na prípravu – bez lepku
potrebujeme:
    • 2 plátky kozieho syra
    • zmes zelených šalátov (rukola, rímsky šalát, poľný šalát...)
    • zmes semienok – tekvicové, slnečnicové
    • cherry paradajky
    • balzamikový ocot podľa potreby
    • olivový olej podľa potreby

Postup:
Kozí syr nakrájame na hrubšie plátky a grilujeme ich alebo nasucho opečieme na nepriľnavej panvici. Obľúbené druhy zelených šalátov zmiešame s cherry paradajkami a ochutíme zmesou olivového oleja a balzamového octu. Dochutiť môžeme štipkou soli a podľa chuti aj korením. Opečené plátky kozieho syra poukladáme na šalát, posypeme zmesou semienok a celé pokvapkáme olivovým olejom.
Náš tip: Ak nepatríte medzi fanúšikov kozieho syra, vymeňte ho za výborný syr Halloumi.



Viac zdravých receptov nájdete na www.ketodiet.sk
Zdroj foto a receptu: KetoDiet