Tvarohový koláč 2

Tvarohový koláč 2

 

Cesto: 2 šálky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 šálku práškového cukru, 2 vajcia, ½ šálky oleja, 1 šálka mlieka
 
Postup: Polohrubú múku, prášok do pečiva a práškový cukor premiešame a pridáme zvyšné tekuté suroviny. Pripravené cesto vylejeme na olejom a múkou vysypaný plech (prípadne použijeme papier na pečenie). Podľa chuti môžeme cesto rozdeliť na dve polovice, pričom druhú polovicu dochutíme kakaom. Koláč bude v tomto prípade dvojfarebný. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia asi 25 minút.
 
Krém: 2 jemné tvarohy, 1 zakysaná smotana, šľahačka, 4 plátky želatíny, 1 vanilínový cukor, 80 g práškového cukru, ovocný kompót podľa chuti (marhule, jahody)
 
Postup: Tvaroh, zakysanú smotanu, vanilkový a práškový cukor vyšľaháme. Do pripravenej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku. Krém zahustíme želatínou, ktorú pripravíte podľa návodu na vrecúšku. Na záver na koláč posekáme ovocie a navrstvíme krém a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
 
MIMI