Tvarohové pité

Tvarohové pité

 Potrebujeme:

  • 320 g polohrubej múky
  • 2 PL kakaa
  • 180 g masla
  • 3 žĺtky
  • 3 PL kyslej smotany
Plnka: 
  • 1 kg tučného tvarohu
  • 200 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 3 bielky
  • 3 bal. vanilínového cukru
  • 60 g polohrubej múky
  • 3 PL masla
  • 2 PL hustej kyslej smotany
  • 160 g krupicového cukru
  • citrónová kôra
Postup: Múku zmiešame s kakaom, maslom, kyslou smotanou a žĺtkami. Vypracované cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu z nich vyvaľkáme a uložíme na vymastený, múkou vysypaný plech. Z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom a maslom. Pridáme vychladnutý puding, kyslú smotanu, nastrúhanú citrónovú kôru, polohrubú múku, dotuha vyšľahaný bielkový sneh s krupicovým cukrom a vymiešame. Plnku vylejeme na cesto a prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta. Povrch popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.