Torta Obria jahoda

Torta Obria jahoda

Doba prípravy: 50 minút
Doba pečenia: asi 20 minút

Prísady:
Na náplň:
120 g Marcipánu Dr.Oetker
250 ml smotany na šľahanie
2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker

Na cesto:
300 g mrazeného lístkového cesta (4 štvorcové pláty)
150 g hladkej múky
1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker
20 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
štipka soli
150 ml smotany na šľahanie

Na ozdobenie:
asi 600 g jahôd
30 g Marcipánu Dr.Oetker
Farba zelená potravinárska Dr.Oetker

Na želé:
1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker
40 g cukru
250 ml vody

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie
papier na pečenie
valček
štetec alebo pierko
strúhadlo

Príprava:
1. Na prípravu marcipánovej náplne marcipán nahrubo nastrúhame na strúhadle. V kastróle zohrejeme smotanu na šľahanie a marcipán v nej za stáleho miešania pomaly rozpustíme. Marcipánovú náplň odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

2. Lístkové cesto necháme rozmrznúť podľa návodu na obale. Opatrne zmiešame v mise múku, droždie, cukor, vanilínový cukor, soľ, vlažnú smotanu a všetko premiešame ručne dohladka.

3. Na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta štvorec (30 x 30 cm) a na jednu polovicu položíme dva pláty lístkového cesta. Druhou polovicou preklopíme a znovu vyvaľkáme do štvorca (30 x 30 cm).

4. Zvyšné dva pláty lístkového cesta položíme na vyvaľkaný štvorec, preložíme a opäť vyvaľkáme štvorec. Zakryjeme a necháme asi 15 minút kysnúť. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme do tvaru jahody, primerane k veľkosti plechu. Presahujúce kúsky cesta odkrojíme. Jahodu položíme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 20 minút

5. Korpus s papierom na pečenie stiahneme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

6. Marcipán rozpustený v smotane vyšľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha a rovnomerne nanesieme na korpus. Jahody opláchneme, očistíme a rozkrojíme na polovice. Reznou plochou smerom nadol ich naukladáme husto vedľa seba na marcipánovú náplň.

7. Želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a pomocou štetca alebo pierka natrieme na jahody.

8. Na ozdobenie prepracujeme marcipán s farbou, vytvarujeme okvetie jahody a položíme na hornú stranu jahody.