Orechová torta s parížskym krémom

Orechová torta s parížskym krémom

Ingrediencie:
Korpus:

10 vajec
200 g práškového cukru
300 g pomletých vlašských orechov
50 g rozdrvených piškót

1 vanilínový cukor

Plnka:
2 várové čokolády
2 šľahačkové smotany
1 čokoládová poleva Dr Oetker

Postup: Uvaríme šľahačky s čokoládami na miernom ohni. Odstavíme a necháme niekoľko hodín vychladnúť, najlepšie do rána.
Korpus: Vyšľaháme 10 žĺtkov s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme pomleté orechy a rozdrvené piškóty. Nakoniec zľahka vmiešame hustý sneh z 10 bielkov. Urovnáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi pri teplote 160°C.
Vychladnutý a odpočinutý korpus rozrežeme na 3 časti a plníme krémom, ktorý si ušľaháme z uvarenej šľahačky a čokolády. Natrieme aj vrch a boky. Celú tortu môžeme poliať čokoládovou polevou. (Rozrezanú tortu môžeme natrieť aj pikantným džemom napr. ríbezľovým a až potom krémom.)