Marcipánové toliare

Marcipánové toliare

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 10 minút
Vystačí na: asi 100 kusov

Prísady:

Na cesto:
1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
350 g hladkej múky
na špičku noža Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
½ KL Arómy mandľovej Dr.Oetker
150 g kyslej smotany
200 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na ozdobu:
2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker
250 g vlašských orechov

Ešte potrebujeme:
3 plechy na pečenie (30 x 40 cm)


Príprava:

1. Na prípravu cesta nastrúhame marcipán na hrubom strúhadle. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, smotanu, maslo alebo margarín a marcipán a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na tretiny a vytvarujeme valčeky (Ø 3 cm).
2. Valčeky obalíme v škoricovom cukre a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
3. Valčeky ostrým nožom nakrájame na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch ozdobíme polovičkami orechov a zľahka pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4

Doba pečenia: asi 10 minút

4. Toliare necháme vychladnúť.
TIP: Vlašské orechy môžeme nahradiť iným druhom orieškov.
V dobre uzavretej nádobe môžeme toliare uchovávať 3 týždne.