Krémová ríbezľová bublanina

Krémová ríbezľová bublanina

Na prípravu potrebujeme:
500 g červených ríbezlí,
210 g cukru,
soľ,
6 vajec,
180 g masla,
200 ml smotany,
pol balíčka prášku do pečiva,
150 g mandlí,
350 g polohrubej múky,
balíček vanilkového cukru.

Postup:
V miske ušľaháme maslo s väčšou časťou cukru, s vanilkovým cukrom a trochou soli. Primiešame štyri celé vajcia. Múku vymiešame s mandľami a práškom do pečiva a obe zmesi spojíme. Cesto rozotrieme na vymastený plech, rovnomerne ho pokryjeme ríbezľami, posypanými múkou.
Z ostávajúcich dvoch vajec oddelíme žĺtky. Z bielok urobíme hustý sneh, do neho vmiešame vyšľahané žĺtky so zvyšným cukrom a smotanou. Zmesou pokryjeme celý povrch bublaniny. Pečieme v dobre predhriatej rúre asi 40 minút pri 160°C.