Jahodový mramorovaný koláč

Jahodový mramorovaný koláč

Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 35 minút

Prísady:
Na cesto:
1 balenie Bábovky Dr.Oetker
150 g zmäknutého masla alebo margarínu
2 vajcia
350 ml mlieka
1 zarovnaná PL kakaa
1 PL mlieka na tmavé cesto

Na náplň:
asi 600 g jahôd
1 balíček Créme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
300 ml mlieka

Na želé:
1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker
2 zarovnané PL cukru
250 ml vody

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
štetec alebo pierko

Príprava:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni s maslom alebo margarínom, vajcami a mliekom.

2. Jednu tretinu cesta zafarbíme preosiatym kakaom a 1 PL mlieka. Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tmavé cesto vylejeme na povrch a pomocou vidličky urobíme mramorovanie. Vložíme do predhriatej  rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 35 minút

3. Odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

4. Korpus položíme na tortový podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

5. Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu a rozotrieme na korpus. Na povrch krému naukladáme jahody.

6. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, pomocou štetca ním potrieme jahody a necháme zatuhnúť.