Dvojfarebný koláč

Dvojfarebný koláč

 5 vajec

250 g práškového cukru
0,1 l vody
0,1 l oleja
½ prášku do pečiva
250 g polohrubej múky
2 ľubovoľné pudingy (najlepšie malinový a vanilkový)
0,8 l mlieka
2 tégliky pochúťkovej smotany
vanilkový cukor
2-3 lyžice práškového cukru
 
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, olejom, vodou, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, dobre premiešame. Pridáme sneh vyšľahaný z bielok. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Uvaríme si zvlášť pudingy podľa návodu na obale, akurát umenšíme podiel mlieka. Na jeden puding použijeme 0,4 l mlieka. Horúce pudingy vylejeme striedavo mriežkovito na koláč a povrch ešte uhladíme širokým nožom. Nevadí, že sa nám navrchu pudingy zmiešajú spolu s cestom. Vložíme do rúry a upečieme. Z pochúťkovej smotany, vanilkového a práškového cukru si pripravíme polevu, ktorou potrieme vychladený koláč. Takto pripravený koláč vložíme ešte odležať do chladničky. Tento koláč je veľmi osviežujúci, rýchly a deti ho priam milujú. Je veľmi variabilný, jeho vzhľad a chuť závisí od pudingu, ktorý práve použijete.