Bielkový rez

Bielkový rez

Potrebujeme:

6 bielkov
10 dkg hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
13 dkg práškového cukru
5 dkg sušených hrozienok
2PL rumu
2 PL oleja
5 dkg orechov časť nasekáme, časť pomelieme
5 dkg horkej čokolády časť postrúhame, časť nasekáme


Postup:

Hrozienka namočíme do rumu. Bielky vyšľaháme do tuha, postupne zašľaháme cukor. Pridáme hrozienka namočené v rume, olej, orechy, čokoládu a napokon múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme v dobre vymastenej a múkou vysypanej forme na srnčí chrbát asi 45 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 160°C. Upečené prikryjeme utierkou a necháme asi 10 minút vo forme. Potom vyklopíme a poprášime práškovým cukrom.

Tip: Môžeme využiť mierne rozmrazené bielka z mrazničky, ktoré sme v minulosti nespotrebovali.