DENNÍK RELAX - Vietnamské jarné rolky

Vietnamské jarné rolky

  • Potrebujeme:

ryžové papiere, balenie sklenených ryžových rezancov Longkou, 1 žltú a 1 oranžovú mrkvu, 1 avokádo, 225 g kreviet, čerstvý koriander (vanička), poľníček alebo ľadový šalát, ryžový ocot Peral River Bridge
Na omáčku: 2 PL crunchy arašidového masla (s kúskami arašidov), 1 lyžička ústricovej omáčky Peral River Bridge, 1 PL jemnej omáčky s mangom Rajah, 1 lyžička sezamového oleja Flying Goose, 2 lyžičky tmavej sójovej omáčky Peral River Bridge, trochu vody, čerstvého červeného čili, nastrúhaný čerstvý zázvor, šťava z jednej limetky

  • Postup:

Mrkvy očistíme a nasekáme na tenké rezance. Koriander a poľníček umyjeme a osušíme kuchynskými utierkami. Krevety uvaríme vo vriacej vode. Rezance zalejeme horúcou vodou a zakryjeme na 5 minút. Následne scedíme. Avokádo ošúpeme a nakrájame na tenké polmesiačiky. Ryžové papiere namočíme vždy po jednom v studenej vode. Keď papier zmäkne, opatrne ho usušíme kuchynskou utierkou, vložíme do vody ďalší papier a zmäknutý papier rozložíme na nelepivú pracovnú plochu. Naplníme (NIE od okraja po okraj) rezancami, krevetami, šalátom, koriandrom, mrkvou a na záver len jemne pokvapkáme ryžovým octom. Papier zmotáme do rolky, konce strčíme dovnútra, posypeme sezamom a zrolujeme ďalšiu rolku. Takto postupujeme pokým neminieme všetky ingrediencie. Do uzatvárateľnej nádoby pridáme všetky ingrediencie na omáčku, zavrieme nádobu a poriadne pretrepeme. Podávame k rolkám.