Recepty na chutné kurča

Recepty na chutné kurča

 

Nechce sa vám vymýšľať zložitý nedeľný obed? V tom prípade si vyberte kura pripravené na jeden z nasledovných spôsobov. Presvedčia vás o tom, že aj kuracie mäso môže vždy chutiť inak a čo je najdôležitejšie, príprava je maximálne jednoduchá. Neveríte?
 
Pečené kura so syrom
Potrebujeme:
kura, obľúbený tavený syr, vňať petržlenu, pažítka, žerucha, bazalka, soľ, korenie, maslo
Postup:
Všetky bylinky nakrájame nadrobno a rozmiešame s taveným syrom. Pripravenou zmesou potrieme vnútro kuraťa. Kura osolíme a okoreníme. Potrieme maslom a pečieme až kým kura nezíska zlatistú farbu.
 
Kura s brusnicovým kompótom
Potrebujeme:
kura, grilovacie korenie, cibuľa, jablko, zeler, soľ, maslo, brusnicový kompót
Postup:
Vnútro kuraťa naplníme kolieskami cibule, jablka a kúskami zeleru. Zmesou grilovacieho korenia zmiešaného s maslom potrieme kuracie mäso, osolíme a dáme piecť. Počas pečenia potierame kura rozpusteným maslom a grilovacím korením. Podávame zásadne s brusnicovým kompótom, ktorý je zároveň skvelou dekoráciou.
 
Kuracie prsia s mandľami
Potrebujeme:
kuracie prsia, soľ, olej, maslo, mandle, petržlenová vňať
Postup:
Osolené kuracie prsia potreté maslom pečieme na oleji. Do rozpusteného masla pridáme kúsky mandlí a jemne opražíme. Upečené kúra posypeme kúskami mandlí a ozdobíme vňaťou.

 
Sladké banánové kuracie prsia
Potrebujeme:
kuracie prsia, soľ, korenie, banány, múka, petržlenová vňať
Postup:
Na rozpálenom oleji opražíme osolené kuracie prsia, podlejeme vodou a dusíme. Okorenené banány pokrájané na kolieska pridáme k dusiacemu sa kuraciemu mäsu. Pred dodusením zahustíme hladkou múkou rozmiešanou vo vode a necháme zovrieť. Pridáme petržlenovú vňať.

 
Kura na víne
Potrebujeme:
Kura, biele víno, rôzne druhy korenia, maslo
Postup:
Osolené kura dáme piecť a podlievame ho zmesou pripravenou z vína a rôznych korenín. Povrch kuraťa potierame maslom. Môžete použiť aj trik s injekčnou striekačkou, ktorú naplníte ochutenou vínnou zmesou. Počas pečenia kura napichávajte, bude krásne šťavnaté.

 
MIMI
Foto: flikr/dbkfrog