Nízkotučná pizza

Nízkotučná pizza

Cesto – suroviny: 2 lyžice sušeného droždia, 1 hrnček vlažnej vody, ½ kg celozrnnej múky, 30 g sójovej múky
 
Cesto – postup: Pripravíme si kvások zmiešaním vody a droždia. Múku zalejeme kváskom a vytvoríme hladké a pružné cesto. Necháme 30 minút vykysnúť. Cesto rozdelíme na časti a ak ho celé nespotrebujeme, uložíme do mrazničky.
Príloha – potrebujeme: 400 g olúpanej a nakrájanej tekvice, 1 cibuľa, 4 plátky slaniny s nízkym obsahom tuku, 80 g nízkotučného strúhaného syra, čierne olivy, ¾ šálky rajčiakovej pasty (kečupu)
Príloha – postup: Rozohrejeme rúru na 200 stupňov. Tekvicu a cibuľu premiešame. Cesto uložíme na plech jemne namastený olivovým olejom. Keď je cesto dopoly upečené, pridáme rajčinovú pastu (kečup) a cibuľu s tekvicou. Pred dopečením pridáme syr, slaninu a olivy.