Súťažte s nami! - dennikrelax.sk

Cestoviny so špenátom a kuracím mäsom

1/2 kg kuracích pŕs
1/2 kg čerstvého špenátu
1 cibuľa
4 strúčky cesnaku
soľ, mleté korenie
olivový olej
1/2 kg penne
100 g parmezánu
2 dcl smotany na šľahanie


Penne uvaríme "al dente".
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú väčšiu cibuľu do zlatista. Pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia. Restujeme, pridáme nakrájaný cesnak. Špenát sparíme, vytlačíme z neho vodu a pridáme ho k mäsu spolu so smotanou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Do vymastenej zapekacej misy vysypeme penne a mäsovú zmes. Premiešame a zasypeme nastrúhaným parmezánom. Dáme zapiecť do rúry.