Zemiakové rezance s pestom z medvedieho cesnaku

Zemiakové rezance s pestom z medvedieho cesnaku

Čas prípravy: 60-65 minút
Porcie: 4
Ingrediencie:
Na pesto:

    • 80 g nasekaných pistácií
    • 100 g čerstvého medvedieho cesnaku
    • 150 ml olivového oleja
    • 30 g strúhaného syra pecorino
    • 3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
    • 0,5 lyžičky chilli vločiek Kotányi
    • 1 štipka morskej soli (mlynček Kotányi)
    • 1 štipka čierneho korenia (mlynček Kotányi)
Na zemiakové rezance:
    • 500 g zemiakov
    • 250 g hladkej pšeničnej múky
    • 30 g masla
    • 1 bio vajce
    • 1 štipka himalájskej soli (mlynček Kotányi)
    • 1 štipka celého čierneho korenia Kotányi

Prípravné kroky:
1. Uvaríme zemiaky. Potom ich ošúpeme a roztlačíme paličkou na jemné pyré. Maslo by malo byť na prípravu mäkké, preto ho vyberte chladničky v správnom čase.
2. Zemiakovú kašu teraz poriadne zmiešame s múkou, trochou soli, jedným vajcom a mäkkým maslom na vytvorenie cesta. Potom rukami vytvarujeme z cesta cestoviny. Teraz hrniec s osolenou vodou privedieme do varu a na miernom ohni v ňom uvaríme cestoviny asi 10 minút.
3. Medzitým môžeme pripraviť pesto. Na tento účel si nasekané pistácie krátko opečieme na panvici na strednom ohni. Potom necháme vychladnúť. Teraz umyjeme čerstvý medvedí cesnak, nahrubo nasekáme a zmiešame s olivovým olejom v mixéri.
4. Teraz pridáme olúpané pistácie a strúhaný syr pecorino a ďalej miešame. Dochutíme soľou, korením, čili vločkami a šťavou z čerstvého citróna.
5. Opäť dobre premiešame a necháme trochu vylúhovať. Po uplynutí času varenia scedíme zemiakové rezance cez sito.
6. Doladíme štipkou soli a korenia. Zemiakové rezance podávame s čerstvým pestom z medvedieho cesnaku.