ZELENINOVÝ NÁKYP

ZELENINOVÝ NÁKYP

Potrebujeme:
250 g mrkvy,
250 g kalerábu,
250 g cukety,
250 g zemiakov,
250 g čerstvých šampiňónov,
1/8 l vody,
250 g kyslej smotany,
lyžičku kari korenia,
lyžičku bylinkovej soli,
pol lyžičky tymianu,
lyžičku štipľavej papriky,
pretlačený strúčik cesnaku,
na hrot noža chilli korenia,
100 g stredne tvrdého smotanového syra (mozzarella).

Postup:
Mrkvu, kaleráb, cukety a zemiaky nahrubo postrúhame a spolu s očistenými, na plátky pokrájanými šampiňónmi poukladáme do ohňovzdornej misy. Smotanu vyšľaháme s vodou a ochutíme kari korením, bylinkovou soľou, tymianom, paprikou, pretlačeným cesnakom a chilli korením. Takto okorenenou smotanou zalejeme zeleninu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 45 minút. Ak treba, prikryjeme alobalom. Nakoniec poukladáme navrch plátky syra a ešte krátko zapečieme.