DENNÍK RELAX - TALIANSKO: Domáce vege ravioly

TALIANSKO: Domáce vege ravioly

Suroviny:
 

  • 400 g hladkej múky
  • 5 vajec   
  • voda podľa potreby
  • 1 lyžička olivového oleja   
  • 170 g mexickej sójovej
  • nátierky Easy Sandwich
  • 1 lyžica masla
  • 2 hrsti rozmarínu
  • soľ, korenie na dochutenie


Postup:

Múku zmiešame so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridáme vodu a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho aspoň 30 minút oddýchnuť v chladničke.
Cesto vyberieme, rozdelíme na štyri kusy a z každého vyvaľkáme plát (cca 3 mm vysoký). Malým pohárikom vykrajujeme kolieska (musí ich byť párny počet).
Uprostred kolieska dáme pol lyžičky nátierky. Okraj potrieme rozšľahaným vajcom, navrch položíme druhé koliesko a po obvode ich spojíme dokopy vidličkou.
Ravioly varíme v osolenej vode, hotové sa vyplavia zhruba po troch minútach.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme rozmarín a hotové ravioly. Všetko dokopy ľahko osmažíme. Posypeme strúhaným parmezánom, premiešame a podávame.