Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky

Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky

Potrebujeme:

1 hrnček ryže
4 hrnčeky mandľového mlieka
1 lyžica medu
Džem Relax 100 % z ovocia Čierna ríbezľa
Hrsť nahrubo nasekaných mandlí
(4 porcie)

Postup:

1. Ryžu poriadne premyte v horúcej vode.
2. Následne ju presypte do hrnca s hrubým dnom a zalejte mandľovým mliekom.
3. Pridajte med a prikryte pokrievkou.
V bode varu pokrievku trochu odkryte, aby vám mlieko nevykypelo.
4. Plameň znížte na minimum a varte za občasného miešania 20 –30 minút.
5. Ak použijete hrniec s tenkým dnom, miešajte častejšie, aby kaša neprihorela.
6. Kašu prelejte na taniere, pridajte Džem Relax 100 % z ovocia, nasekané mandle a podávajte ešte teplé.

Ako odmerku použite rovnaký hrnček na ryžu aj mandľové mlieko.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % Čierna ríbezľa pripravili Coolinari.