Hubový guláš na smotane

Hubový guláš na smotane

Potrebujeme:
800 g húb,
 veľkú cibuľu,
 2 strúčiky cesnaku,
 50 g tuku,
 lyžicu polohrubej múky,
 lyžicu rajčiakového pretlaku,
 lyžičku mletej papriky,
 2 dl sladkej smotany,
1/4 l vody alebo vývaru,
 soľ,
 majoránku.

Očistené huby upravíme na väčšie kúsky. Hrubo posekanú cibuľu opražíme na tuku, pridáme huby, posolíme ich a dusíme do zmäknutia. Zaprášime múkou, opäť ešte krátko pražíme, podlejeme vývarom a povaríme. Doplníme rajčiakovým pretlakom, prelisovaným cesnakom, soľou i paprikou rozpustenou v troške tuku, zjemníme smotanou, dobre prehrejeme a po odstavení z ohňa dochutíme majoránkou. Podávame s knedľou, ryžou, cestovinami alebo chlebom.