FRANCÚZSKO: Kukuričný casserol

FRANCÚZSKO: Kukuričný casserol

Suroviny:
 

  • 2 plechovky lahôdkovej kukurice Znojmia
  • 2 vajcia
  • štvrť hrnčeka kukuričnej strúhanky   
  • 1 lyžička práškového cukru
  • 2 lyžice zmäknutého masla   
  • štvrť lyžičky čierneho mletého korenia
  • 1,5 hrnčeka strúhaného syru cheddar
  • 8 plátkov slaniny
  • petržlenová vňať na ozdobu



Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C a menší pekáč vytrieme olejom.
Vo vyššej nádobe zmiešame jednu plechovku zliatej kukurice, vajcia, kukuričnú strúhanku, cukor, maslo a korenie a všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom.
Zmes vylejeme do misky, pridáme druhú plechovku zliatej kukurice, jeden hrnček cheddara a slaninu nakrájanú na kocky. Všetko spolu premiešame a zmes rovnomerne vylejeme do pekáča.
Posypeme zvyšným nastrúhaným cheddarom a dáme piecť zhruba na 30 minút.
Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.