DENNÍK RELAX - Cestoviny alla puttanesca

Cestoviny alla puttanesca

 - cestoviny

- 15 ks cherry paradajky,
- 2 ančovičky,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 15ks čiernych, alebo hnedých olív,
- kapary podľa chuti,
- 1dcl bieleho vína,
- olivový olej,
- čierne korenie a soľ,
- parmezán a bylinky na ozdobenie.
 
Do väčšieho hrnca dáme variť cestoviny.

Na panvici rozohrejeme malé množstvo olivového oleja. Pridáme cesnak a krátko opražíme (cesnak sa nikdy nesmie spáliť a zhnednúť). Potom pridáme na malé kúsky natrhané ančovičky, ktoré krátko opečieme. Mali by sa úplne rozpustiť v oleji. 

  
 Panvicu potom podlejeme bielym vínom, alebo vodou z variacich sa cestovín.
Keď sa víno vyvarí - stratí alkoholovú vôňu, pridáme nakrájané cherry paradajky, olivy a kapary. Krátko podusíme. Podlievame malým množstvom vody z cestovín, tak aby sme dostali primerané množstvo omáčky. Dochutíme čiernym korením a ak je to potrebné, na záver soľou. Omáčku nevaríme dlhšie ako je čas potrebný na uvarenie cestovín.
 
 

Keď sú cestoviny uvarené al-dente, zlejeme vodu a vmiešame ich priamo do omáčky, kde ich ešte krátko, pre spojenie chutí premiešame a prehrejeme.

Podávame s parmezánom a čerstvými bylinkami.
 
 
 

 

Autor fotografie:

Image: FreeDigitalPhotos.net