DENNÍK RELAX - Grilovaný filetovaný losos a pyré z bielej fazuľky //

Grilovaný filetovaný losos a pyré z bielej fazuľky

2 porcie

SUROVINY
2x 200 g losos bez kože/
1 čl korenie ružové
1pl maslo
1 vetvička
soľ
šalvia čerstvá
4 ks čakanka biela /puky/
4 ks cibuľa červená
1 ks zeler stopkový /sedano/
10 ks cherry paradajky
1 ks cesnak
olivový olej
soľ, korenie
2 x 350 g fazuľa malá biela /v konzerve/

Stopkový zeler nakrájame zošikma na 3-4 cm dlhé kúsky, vňať odložíme a nahrubo natrháme
červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky 1/6. Paradajky prekrojíme na polovice, cesnak nakrájame na tenké plátky. V panvici na olivovom oleji opekáme zeler, po 4 minutách pridáme cibuľu a za
stáleho miešania opekáme na prudkom ohni aby zelenina nepúšťala vodu a nezačala sa
dusiť. Keď je zelenina polomäkká, pridáme paradajky a po cca 3 minutách cesnak, krátko
opečieme. Tu je dôležité, aby zelenina nepúšťala vodu a cesnak sa orestoval na oleji. Kvôli
chuti, pozor nepripáliť, zhorkne. Na záver okoreníme, osolíme a pridáme zelerovú vňať.
Medzitým opečieme porcie ryby na malom množstve olivového oleja z obidvoch strán (cca 4 + 4
min) dozlatista, osolíme posypeme ružovým korením ovoniame štyrmi lístkami šalvie a pridáme
maslo. Fazuľu zohrejeme s minimálym množstvom nálevu, ochutíme soľou korením a spolu s
olivovým olejom potlačíme vidličkou alebo premixujeme ponorným mixérom,nie uplne
dohladka. Ochutíme petržlenovou vňaťou.