DENNÍK RELAX - Detvianska vianočná kapustnica //

 Detvianska vianočná kapustnica

Potrebujeme:

1 ks údené koleno,
1 kg až 1,5 g bravčového mäsa,
1 kg kyslej kapusty,
1 väčší pár údenej klobásy,
30 - 40 g sušených húb,
50 g sušených sliviek,
soľ,
mleté čierne korenie,
červenú mletú papriku,
5 strednej veľkých hlávok cibuli,
3 veľké zemiaky,
1 šľahačkovú smotanu a
3 strúčiky cesnaku.

Postup:

Sušené huby namočíme v troche mlieka a necháme postáť. Údené koleno dáme variť, keď je mäkké vyberieme ho a do vývaru z údeného mäsa pridáme kapustu, huby, klobásu, sušené slivky a nechám povariť. Medzitým si osmažíme na masti cibuľku, pridáme červenú mletú papriku, mleté čierne korenie a na kocky nakrájané mäso, ktoré udusíme vo vlastnej šťave. Mäso z kolena nakrájame na kocky a klobásu na kolieska. Nakoniec pridáme do kapustnice mäso udusené vo vlastnej šťave, údené koleno, klobásu a cesnak, nechám spolu prevrieť. Kapustnicu rozdelíme na dve polovice, jednu zahustíme nastrúhaným zemiakom a druhú smotanou, každému podľa chuti.

Viac receptov nájdete:
http://www.1000knih.sk/obchod/kucharky-a-recepty/neviete-co-uvarit-dajte-si-poradit


Autor: Anna Čunderlíková

Autor fotografie:Dušan Havran