DENNÍK RELAX - Zapečená slivková delikatesa so slaninou //

Zapečená slivková delikatesa so slaninou

vynikajúce pohostenie

ľahká príprava
Doba prípravy:
asi 40 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: asi 6 porcií

Na cesto:
200 g anglickej slaniny
80 g sušených sliviek bez kôstok
150 g hladkej múky
1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
1 zarovnaná KL soli
1 a ½ KL mletého čierneho korenia
100 g strúhaného tvrdého syra
3 vajcia
100 ml oleja
125 ml mlieka

Ešte potrebujeme:
teflónovú panvicu
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom
6 teplovzdorných pohárov alebo
6 pohárov na zaváranie (à 200 ml)


1. Na prípravu cesta na panvici orestujeme slaninu nakrájanú na kocky. Slivky nakrájame na polovice a krátko orestujeme so slaninou.

2. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, čiernym korením a syrom. Pridáme vajcia, olej a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Vmiešame slaninu so slivkami a cesto rozdelíme do vymastených pohárov. Poháre prenesieme na plech a do plechu nalejeme vodu tak, aby boli poháre ponorené do výšky aspoň 2 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút

3. Poháre necháme vychladnúť.

TIP:
Pre vegetariánov je možné nahradiť slaninu cibuľkou.
 



Články z rubriky: Sezónne špeciality

Polievky, ktoré by ste mali na jeseň rozhodne uvariť

Polievky, ktoré by ste mali na jeseň rozhodne uvariť

Oranžový zázrak je čoraz populárnejší, ak ste ho ešte neskúsili, ..

Váš sprievodca na OKTOBERFEST

Váš sprievodca na OKTOBERFEST

Najväčší pivný festival na svete. ..

Kvalitné pivo patrí k dobrému jedlu už 175. rokov

Kvalitné pivo patrí k dobrému jedlu už 175. rokov

Pivo má však všestranné využitie aj pri príprave jedál. Môžeme ..

Nedeľný brunch s Jaroslavom Židekom