DENNÍK RELAX - Zapečená slivková delikatesa so slaninou

Zapečená slivková delikatesa so slaninou

vynikajúce pohostenie

ľahká príprava
Doba prípravy:
asi 40 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: asi 6 porcií

Na cesto:
200 g anglickej slaniny
80 g sušených sliviek bez kôstok
150 g hladkej múky
1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
1 zarovnaná KL soli
1 a ½ KL mletého čierneho korenia
100 g strúhaného tvrdého syra
3 vajcia
100 ml oleja
125 ml mlieka

Ešte potrebujeme:
teflónovú panvicu
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom
6 teplovzdorných pohárov alebo
6 pohárov na zaváranie (à 200 ml)


1. Na prípravu cesta na panvici orestujeme slaninu nakrájanú na kocky. Slivky nakrájame na polovice a krátko orestujeme so slaninou.

2. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, čiernym korením a syrom. Pridáme vajcia, olej a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Vmiešame slaninu so slivkami a cesto rozdelíme do vymastených pohárov. Poháre prenesieme na plech a do plechu nalejeme vodu tak, aby boli poháre ponorené do výšky aspoň 2 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút

3. Poháre necháme vychladnúť.

TIP:
Pre vegetariánov je možné nahradiť slaninu cibuľkou.